Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка PexelsСветовните цени на петрола ускориха темповете си на

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка PexelsСветовните цени на петрола ускориха темповете си на
Коментари Харесай

Цената на суровия петрол достигна максимум за три години

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Снимка Pexels

Световните цени на петрола форсираха темповете си на напредък. Така към 20:03 часа московско време ноемврийските фючърси за Brent нарастнаха с 1,13%, до 78,12 $ за барел, на WTI - с 1,11%, до 74,11 $ за барел, оповестява ria.ru.

„ Като се има поради търсенето на нефт, неналичието на нови блокировки в Европа, постоянното възобновяване на пътуванията с коли в Китай и премахването на възбраната на Съединени американски щати за задгранични туристи от ноември 2021 година, това усъвършенства вероятностите за напредък през идващите тримесечия “, споделя анализаторът на Rystad Energy Каза Луиз Диксън. Луиз Диксън) от Wall Street Journal.

Междувременно броят на работещите нефтени платформи в Съединените щати се е нараснал с 10 до 421 броя през седмицата, приключила на 24 септември, съгласно компанията за петролни услуги Baker Hughes. На фона на растящия нефт рублата също се измести до леко подсилване по отношение на $ и еврото. Курсът на американската валута при изчисленията „ на следващия ден “ в 20:36 ч. Московско време в петък понижава със седем копейки - до 72.77 рубли, курсът на еврото - с 24 копейки, до 85.27 рубли.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР